Kontakt os     PrePress     TechMedia e-shop
 
  » Find dit fagblad » Scandinavian Food & Drink » Artikler SCF

5. juni 2020  

 

Print side Print side  Tilføj til favoriter Tilføj til favoriter  E-mail side E-mail side

Scandinavian Food nr. 11, 2006: Bagermester sparer penge på egenkontrollen

Bagermester sparer penge på egenkontrollen
Hans Axfort har nok at se til i det daglige og bruger derfor professionel assistance inden for fødevaresikkerhed
I Axforts Bageri på Storegade i Ølgod har de godt at sige om samarbejdet med en specialist i fødevaresikkerhed.
38-årige Hans Axfort har været selvstændig siden 1996 - først otte år på Fyn og siden 2003 i Vestjylland. Han driver et bageri med salg af brød og konditorvarer. Foruden mester selv består personalet af tre svende, en lærling, to ekspedienter og seks afløsere.
Bortset fra juledag og nytårsdag holder Axforts Bageri åbent dagligt, så det kræver sit at få de personalemæssige arbejdstider til at gå op.
Besøg to gange om året
Da Hans Axfort overtog forretningen, var den hygiejniske standard efter hans mening langt under middel. Han valgte derfor at indgå et samarbejde med firmaet Mortalin, der er specialister i at hjælpe bl.a. fødevarevirksomheder med effektiv egenkontrol og skadedyrsbekæmpelse.
To gange om året kommer Mortalins konsulent på en meget grundig inspektion. Her gennemgår Hans Axfort og konsulenten, hvad der skal gøres for at opretholde den bedste hygiejne og skadedyrsbekæmpelse. Mortalin holder desuden øje med, om reglerne bliver ændret, så procedurerne eventuelt skal justeres.
- Selvfølgelig kender vi som fagfolk til de rutiner, der er nødvendige for at sikre god hygiejne i bageriet. Men lovgivningen kræver også, at vi har et egenkontrolprogram. Jeg har meget at se til i dagligdagen og valgte derfor at købe professionel assistance, så jeg er på sikker grund og har styr på alle de kritiske punkter, siger Hans Axfort.
Han peger ikke mindst på Mortalins praktiske skemaer, som bruges dagligt.
- Det fungerer rigtigt godt - og når det meste af vores arbejde styres af nogle gode rutiner, bliver spildet mindre.
Hans Axfort glæder sig i øvrigt over, at fødevarekontrol og hygiejne er kommet i fokus. Det betyder nemlig, at de virksomheder, der holder en høj standard, ikke udsættes for urimelig konkurrence fra andre, som sjusker med rengøringen og rutinerne.
Hvis pressen kan afsløre dårlig hygiejne hos bagere, skader det hele branchen, mener bagermester Hans Axfort, der har valgt at bruge professionelle rådgivere inden for fødevaresikkerhed og skadedyrskontrol.

 

 
 

ANNONCØRER
 

  
Tilmeld dig TechMedias webmail service...
 
.
   Site Map  |  Privacy statement     


TechMedia A/S | Naverland 35 | 2600 Glostrup | Telefon: (+45) 43 24 26 28 | Fax: (+45) 43 24 26 26 | E-mail: info@techmedia.dk
Åbningstider: Mandag - Torsdag: 8.30 - 16.00 | Fredag: 09.00 - 15.30



Copyright © TechMedia A/S - All Rights Reserved.

Powered by MEDIA2 Content Management System.

Valid HTML 4.01! Valid CSS!





© www.xn--leverandrregistret-n4b.dk