Kontakt os     PrePress     TechMedia e-shop
 
  » Find dit fagblad » Scandinavian Food & Drink » Artikler SCF

6. juni 2020  

 

Print side Print side  Tilføj til favoriter Tilføj til favoriter  E-mail side E-mail side

Scandinavian Food nr. 1, 2007: Mere af den gode smag

Mere af den gode smag
Et stort program af forbrugerprodukter skal styrke Odense Marcipans position på dagligvaremarkedet
Af  Jørgen Jensen
Året rundt er chefkonditor Peter Kofod hos Odense Marcipan travlt beskæftiget med at udvikle nye tanker og ideer, der gerne skulle ende med nye opskrifter og recepter, hvori fabrikkens omfattende sortiment af marcipan, chokolade og nougat indgår.
Han og medarbejderne i marcipanfabrikkens fagcenter - der faktisk er en mellemting mellem et bageri og et køkken - lancerer årligt omkring mellem 200 og 250 opskrifter. Nogle er skræddersyet til forbrugerne i de mange lande, Odense Marcipan eksporterer til, andre er skræddersyet til det professionelle hjemmemarked, bageri og catering.
Tørrede frugter - herligt
I disse år oplever Peter Kofod en stigende interesse for tørrede frugter, abrikoser, figner, svesker og rosiner, som noget positivt.
- Frisk frugt er ok, men tørret frugt sammen med chokolade er simpelthen bare herligt, siger Peter Kofod og peger især på sveskerne. 
- På grund af smagsnuancerne er svesker jo herlige. I virkeligheden er tørrede svesker ikke tørre. Prøv at bløde dem op i cognac eller sukkerlage og bland dem opblødte sammen med ren rå marcipan. Står sveskerne natten over, har de opsuget al væden - og du får den herligste konfekt.
Men ifølge Peter Kofod skal man se sig lidt om, inden de tørrede frugter puttes i indkøbskurven. I nogle butikker er omsætningshastigheden lidt lav, og så kan man godt risikere at få frugter, der er for gamle. Det med at købe i år og lade frugterne ligge til næste år, går heller ikke. Så bliver de for tørre.
Nyt på vej
Hvad Odense Marcipan lancerer af nyheder i 2007 er ikke helt planlagt endnu. Men i forbindelse med Valentine i februar lanceres der nye opskrifter, og der er også noget på vej til de lyse sommernætter.
- Det bliver noget i dessertverdenen, og noget om marcipan på grillen. Marcipan er et kvalitetsprodukt, der kan bruges til meget andet end desserter, pointerer Peter Kofod.
Den førende smagsekspert hos Odense Marcipan følger udviklingen tæt, og kan hurtigt slå til, hvis nye trends og smagstendenser popper op.
n
Peter Kofod er en mester i at komponere opskrifter og finde på nye anvendelser for produkterne fra Odense Marcipan A/S. Foto: Jørgen Jensen.
Tørrede frugter - her abrikoser - er ideelle til konfekt. Foto: Odense Marcipan A/S.
[SÆTTES ET ELLER ANDET STED I ARTIKLEN]
Noget med nougat
Nougat er et dansk produkt baseret på hasselnødder og hærdede olier, f.eks. palmekerneolie, og smagt til med chokolade og kakao. Peter Kofod, chefkonditor hos Odense Marcipan A/S, siger, at nougat er fremragende til f.eks. chokoladeknas.
Til ca. 25 stk. knas skal der bruges 50 gram Odense blød nougat, der bl.a. blandes sammen med Odense Lys chokolade, marcipan og hakkede mandler. Den komplette opskrift ligger på

 

 
 

ANNONCØRER
 

  
Tilmeld dig TechMedias webmail service...
 
.
   Site Map  |  Privacy statement     


TechMedia A/S | Naverland 35 | 2600 Glostrup | Telefon: (+45) 43 24 26 28 | Fax: (+45) 43 24 26 26 | E-mail: info@techmedia.dk
Åbningstider: Mandag - Torsdag: 8.30 - 16.00 | Fredag: 09.00 - 15.30



Copyright © TechMedia A/S - All Rights Reserved.

Powered by MEDIA2 Content Management System.

Valid HTML 4.01! Valid CSS!





© www.xn--leverandrregistret-n4b.dk