Kontakt os     PrePress     TechMedia e-shop
 
  » Find dit fagblad » LevnedsmiddelBladet » Nyheder

28. maj 2020  

 

Print side Print side  Tilføj til favoriter Tilføj til favoriter  E-mail side E-mail side

07-07-2008: Dansker får international toppost i FN’s fødevareorganisation

Knud Østergaard, Fødevarestyrelsen blev valgt til viceformand for FN’s fødevareorganisation Codex Alimentarius Commission på det årlige møde i Genève

Knud Østergaard har som chef for Fødevarestyrelsens kontor for jura og international koordination i en årrække gjort en stor og internationalt respekteret indsats i Codex Alimentarius, særligt i komiteerne for Generelle Principper og for Europæisk Koordination. Dette arbejde er nu belønnet med den centrale post som viceformand for den overordnede Codex Alimentarius Commission.
Codex Alimentarius er den organisation under FAO og WHO, som fastlægger de internationale fødevarestandarder, der sikrer beskyttelsen af forbrugerne, og samtidig letter den verdens-omspændende handel med fødevarer. Op mod 200 lande og en lang række organisationer mødes årligt og vedtager disse fødevarestandarder. Reguleringen i  Codex Alimentarius ligger til grund for EU’s regler og dermed en stor del af den danske lovgivning om fødevaresikkerhed. Knud Østergaard har i Codex Alimentarius gjort en stor indsats for forbrugerbeskyttelsen internationalt og dermed også i Danmark.
”Der er grund til at ønske Knud Østergaard og Danmark hjertelig til lykke,” siger Fødevarestyrelsens direktør Anders Munk Jensen. ”Viceformandsposten vil give Knud Østergaard og dermed Danmark endnu bedre muligheder for at fortsætte arbejdet for fødevaresikkerheden herhjemme og internationalt. Danmark har ikke besat en ledende post i Codex Alimentarius Commission siden 1970’erne.”
Knud Østergaard blev valgt i kampvalg med kandidater fra Indien, Uganda og Jordan. Til formandsposten i Codex Alimentarius Commission blev valgt den hidtidige Viceformand Karen Hulebak, USA.

Kilde: FødevarestyrelsenTil LevnedsmiddelBladets hovedside

 

 
 

ANNONCØRER
 

  
Tilmeld dig TechMedias webmail service...
 
.
   Site Map  |  Privacy statement     


TechMedia A/S | Naverland 35 | 2600 Glostrup | Telefon: (+45) 43 24 26 28 | Fax: (+45) 43 24 26 26 | E-mail: info@techmedia.dk
Åbningstider: Mandag - Torsdag: 8.30 - 16.00 | Fredag: 09.00 - 15.30Copyright © TechMedia A/S - All Rights Reserved.

Powered by MEDIA2 Content Management System.

Valid HTML 4.01! Valid CSS!

© www.xn--leverandrregistret-n4b.dk