Kontakt os     PrePress     TechMedia e-shop
 
  » Find dit fagblad » LevnedsmiddelBladet » Nyheder

3. juni 2020  

 

Print side Print side  Tilføj til favoriter Tilføj til favoriter  E-mail side E-mail side

09-07-2008: EU vil støtte skolefrugt


Kommissionen har netop offentliggjort et forslag om at afsætte 90 millioner Euro til at støtte etablering af skolefrugtordninger i hele EU
 
”At EU nu følger et dansk forslag om at indføre skolefrugt, vil komme mange børn og unge til gavn. Vi har i Danmark gode erfaringer med, at daglig frugt i skolerne kan være med til at øge børnenes fokus på de sunde vaner. Derfor har vi også længe kæmpet for at få en skolefrugtordning på EU niveau. Men det økonomiske oplæg fra Kommissionens side er håbløst”, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen (V). 
”Mit mål er, at alle skoler har en skolefrugtsordning. Jeg håber derfor, at en EU skolefrugtsordning kan være med til at inspirere endnu flere skoler til at gå i gang. Men hvis en EU skolefrugtsordning virkelig skal kunne rykke noget, når det handler om at øge børn og unges indtag af frugt og grønt, skal der flere penge til fra EU. Intentionerne i forslaget er gode, men finansieringen bakker ikke seriøst op om idéen. Fra dansk side arbejder vi derfor på, at der afsættes flere midler til en skolefrugtsordning i EU-regi, så vi kan få en ordning i stil med den skolemælksordning, vi allerede har i dag”, siger ministeren. 
Fødevareministeriet har i samarbejde med ’6 om dagen’ først i 2007 og nu igen i 2008 igangsat et landsdækkende skolefrugtsprojekt, hvor elever hver dag får et gratis stykke frugt i en to-måneders periode. Og resultaterne har været gode.
Evalueringen af den første runde af skolefrugt viser bl.a., at det er en god måde at få børn til at spise mere frugt og grønt. Både lærere og elever har været glade for ordningen, og over halvdelen af de skoler, der var med i projektet har valgt at fortsætte frugtordningen som en forældrebetalt ordning efter forsøgsperioden. 
Kommissionens har afsat 90 millioner Euro på budgettet til støtte af etablering af skolefrugtordninger. Forslaget har som udgangspunkt, at alle skolebørn i alderen 6-10 år skal tilbydes gratis frugt en dag om ugen i 30 uger pr. år. EU vil betale halvdelen af omkostningen hertil, og medlemsstaterne skal selv finansiere den anden halvdel. Danmark vil nu fremadrettet arbejde på at forhøje budgettet i EU, så det bliver muligt at etablere skolefrugtsordninger for alle skolebørn hele året.
 
Kilde: FødevareministerietTil LevnedsmiddelBladets hovedside

 

 
 

ANNONCØRER
 

  
Tilmeld dig TechMedias webmail service...
 
.
   Site Map  |  Privacy statement     


TechMedia A/S | Naverland 35 | 2600 Glostrup | Telefon: (+45) 43 24 26 28 | Fax: (+45) 43 24 26 26 | E-mail: info@techmedia.dk
Åbningstider: Mandag - Torsdag: 8.30 - 16.00 | Fredag: 09.00 - 15.30Copyright © TechMedia A/S - All Rights Reserved.

Powered by MEDIA2 Content Management System.

Valid HTML 4.01! Valid CSS!

© www.xn--leverandrregistret-n4b.dk