Kontakt os     PrePress     TechMedia e-shop
 
  » Find dit fagblad » LevnedsmiddelBladet » Nyheder

31. maj 2020  

 

Print side Print side  Tilføj til favoriter Tilføj til favoriter  E-mail side E-mail side

11-07-2008: Fødevarestyrelsen droppede ikke kontrol med udenlandsk kød

Det er meget misvisende, når Politiken og efterfølgende flere andre medier den 10. juli oplyser, at Fødevarestyrelsen ”droppede” 223 planlagte kontroller med importeret kød i 2007

Der er på ingen måde tale om, at Fødevarestyrelsen fravalgte eller på anden vis undlod at kontrollere kødet. Derfor finder Fødevarestyrelsen det også kritisabelt, når Ritzau og flere store nyhedsmedier videreformidler Politikens historie, men glemmer at fortælle hele historien, nemlig at en dom fra EU-domstolen har fjernet kødimportørernes oplysningspligt i forbindelse med import af kødpartier, at der er sket ændringer i importmønstret m.v., som Politiken ellers også fortæller i sin artikel.

Sværere at finde importeret kød
Når Fødevarestyrelsen ikke fik kontrolleret de omkring 200 partier kød, skyldes det blandt andet, at importørerne ikke som tidligere har pligt til at oplyse fødevaremyndighederne om import af kødpartier fra udlandet, fordi det strider mod de fælles EU-regler om det indre marked. Før vidste Fødevarestyrelsen 24 timer i forvejen, at kødet ankom til Danmark og hvor det skulle hen. Nu er virksomhederne ikke længere forpligtet til at anmelde deres import, og dermed er det blevet sværere at finde det importerede kød.
Samtidig har importmønstret tilsyneladende ændret sig efter skærpelsen af kontrollen med importeret kød. De store importører af udenlandsk kød er blevet færre, og de store  supermarkedskæder importerer i højere grad selv, og fordeler kødpartierne fra centrale midlertidige lagre, hvor kødet kun ligger i kort tid, inden det bliver transporteret videre ud i landets butikker. Dette, kombineret med, at Fødevarestyrelsen kun har mandat til at undersøge en vis procentdel af kødpartierne hos den enkelte importør, har været med til at besværliggøre kontrolarbejdet.

Kontroller i 2008 følger planen
Det har medført, at Fødevarestyrelsens Rejsehold er sat på opgaven med at finde importørerne, ligesom en intern gruppe i Fødevarestyrelsen løbende diskuterer status for kontrollen. Og de tiltag, vi har sat i gang i forbindelse med erfaringerne fra 2007, har gjort, at de foreløbige resultater for 2008 viser, at vi indtil nu har nået de planlagte kontroller.  Fødevarestyrelsen må desværre konstatere, at det ikke har været muligt at overholde målene i resultatkontrakten på dette punkt i 2007. Men vi skal samtidig understrege, at det fortsat er importørernes og producenternes ansvar, at produkterne er i orden, når de bliver sendt ud til forbrugerne. Fødevarestyrelsens ansvar er at kontrollere, at reglerne bliver overholdt med vores stikprøvekontrol.

 

 
 

ANNONCØRER
 

  
Tilmeld dig TechMedias webmail service...
 
.
   Site Map  |  Privacy statement     


TechMedia A/S | Naverland 35 | 2600 Glostrup | Telefon: (+45) 43 24 26 28 | Fax: (+45) 43 24 26 26 | E-mail: info@techmedia.dk
Åbningstider: Mandag - Torsdag: 8.30 - 16.00 | Fredag: 09.00 - 15.30Copyright © TechMedia A/S - All Rights Reserved.

Powered by MEDIA2 Content Management System.

Valid HTML 4.01! Valid CSS!

© www.xn--leverandrregistret-n4b.dk